Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић посетио тројке породице Амбруш

14.11.2023.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић посетио је данас породицу Амбруш, супружнике Ноеми (31) и Уроша (29) и њихове тројке: Новака, Дуњу и Видака, чији су родитељи постали 30. августа ове године. Бебе су на свет дошле царским резом, на Клиници за гинекологију и акушерство „Бетанија“ у Новом Саду, а после нешто више од месец и по дана боравка на новосадском Институту за мајку и дете стигле су у Суботицу и свој дом. Градоначелник Бакић је, у име Града Суботице и лично име, брачном пару Амбруш честитао принове, пожелео и њима и њиховој деци пуно здравља и среће у животу и предао им пригодне поклоне.|

 16069_1.jpg

Након срдачног разговора са пресрећним родитељима, градоначелник Бакић је изјавио како Град Суботица прати пронаталитетну политику Владе Србије и Покрајинске владе и настоји да унапређује мере које се односе на подршку породици и деци.

„Локална самоуправа у складу са политиком Републике Србије, која је дубоко посвећена побољшању демографске слике, прати и унапређује мере пронаталитетне и популационе политике. Предузимамо све да се родитељи охрабре за проширење породице, подстакну да овде остану и да своју децу подижу у Суботици“, казао је градоначелник Бакић.

Подсетио је да је крајем јула ове године донео одлуку да Град Суботица од 1. септембра 2023. године у потпуности сноси трошкове боравка за више од 4.500 малишана у Предшколској установи „Наша радост“ и вртићима при основним школама у Чантавиру и Ђурђину.

16069_2.jpg

Суфинансирамо и део трошкова за децу у верификованим приватним предшколским установама са територије нашег града, чији су родитељи или други законски заступници стекли то право, у висини од 10.000 динара. Осим ове одлуке, донете у складу са националном политиком подизања наталитета, средствима из градског буџета подржавамо све труднице и мајке, а нашим суграђанима пружамо и подршку да се остваре као родитељи кроз вантелесну оплодњу. Средином јула ове године у суботичкој Општој болници рођена је и прва беба кроз програм Центра за репродуктивну медицину и вантелесну оплодњу. Све то сведочи да локална самоуправа настоји да пружи што је могуће већу подршку породици и родитељству“, рекао је Бакић.

Додао је да локална самоуправа, уз унапређење мера пронаталитетне и популационе политике, континуирано инвестира и у пројекте који ће допринети побољшању квалитета живота свих Суботичана.

„Недавно усвојеним другим ребалансом буџета Града Суботице створени су предуслови да се започне неколико нових, за наш град и све наше суграђане значајних инвестиционих пројеката. Међу тим инвестицијама је и завршетак реконструкције и опремање централне кухиње ПУ ’Наша радост’, као и реконструкција и доградња два објекта – ’Мандарина’ и ’Санда Марјановић’ који раде у оквиру ове установе. За реализацију та три пројекта из градског буџета обезбеђена су средства у укупном износу од 313 милиона динара“, навео је Бакић.

Циљ локалне самоуправе је, истакао је, да се подстицањем повећања наталитета и побољшањем квалитета живота и у Суботици рађа што више деце.

16069_3.jpg

„Наша велика жеља је да Суботица буде град деце, град младих. Поред унапређења мера које се односе на подршку породици и деци, локална самоуправа ће и убудуће предузимати све да у васпитно-образовним установама у којима бораве наши малишани обезбеди најбоље могуће услове за рад са њима и њихово сигурно и безбрижно одрастање“, нагласио је градоначелник Бакић.

Он је, на крају, супружницима Амбруш још једном честитао на приновама и пожело им да заједно, са пуно љубави, стрпљења и пажње подижу њихово троје деце.

„Користим ову прилику да свим нашим суграђанима који желе да се остваре као родитељи поручим да ће на том путу имати подршку и свог града, и своје државе Србије“, закључио је градоначелник Стеван Бакић.

Урош Амбруш се захвалио градоначелнику Бакићу на посети и поклонима за које је, како је рекао, у контакту са надлежним градским службама и навео да су бебама у овом тренутку најпотребнији.

16069_4.jpg

„Захвални смо локалној самоуправи и градоначелнику на овом лепом гесту и подршци која нам много значи. Бебе су зачете у Гинеколошкој болници 'Генесис' у Новом Саду, а рођене су царским резом, превремено, у 30. недељи трудноће, 30. августа ове године на новосадској клиници 'Бетанија'. На Институту за мајку и дете у Новом Саду Новак и Дуња су били до 17. октобра, а Видак до 19. октобра. Све се, срећом, добро завршило. Ово наводим зато што желим да, у име своје породице и лично име, изразим захвалност лекарима и медицинском особљу у тим здравственим установама, као и лекарима и медицинском особљу у Суботици, на свему што су учинили да се Ноеми и ја остваримо као родитељи и да нам наше бебе буду здраве“, истакао је поносни тата Урош.

Ноеми Амбруш је казала да су бебе велика радост, али и велика одговорност, и да њихово  одгајање захтева пуно непроспаваних ноћи.

16069_5.jpg

„Бебе су добро. Лепо напредују, расту и нису захтевне. Помало су несташне. Одгајање беба захтева и много одрицања. Али, ништа нам није тешко. Пресрећни смо. Уз пуно љубави и помоћ бака, родбине и пријатеља, мислим да ћемо се снаћи. Важно нам је да ја наша кућа коначно пуна и да су нам наше три бебе живе и здраве“, рекла је радосна мајка Ноеми.

16069_6.jpg

 

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP LAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>