Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Фестивали

«Jazziré»

Фестивал савременог џеза и експерименталне музике Јаззире у Суботици нуди током новембра четири концерта музичара из Европе и САД, а уз слободне форме, које су и даље у жаришту интересовања, представља и звезде светске сцене, као што је америчка гитаристкиња Мери Халворсон (Марy).

6291_1.jpg

Програм шестог Јаззире и почиње 28. октобра у Позоришту “Деже Костолањи” (Косзтолáнyи Дезсő Сзíнхáз) концертом Мери Халворсон Квинтета, којем је то премијерни наступ у Србији.

За 1. новембар најављен је мађарски музичар Селевењи Акош, који први пут наступа у Суботици, иако има вишедеценијску европску каријеру фрее-џез или авант-џез саксофонисте. Исте вечери наступиће и Ф.Е.А.Е. квартет (Тхе Фрее Елецтро-Ацоустиц Енсембле) који први пут окупља врсне музичаре из Бразила, Португала, Србије (Милана Зарић) и Велике Британије, док ће 28. новембра гостовати швајцарски Бринк Ман Схип.

Фестивал Јаззире посвећен је савременим тенденцијама у џезу XXИ века, његови прелазима и фузијама ка другим музичким правцима. оргамизатори тог фестивала из године у годину афирмишу џез музику у оквиру јединственог, кохерентаног програма.

Јаззирé је, како истичу, и специфичан музички импулс Суботице и израз перманентне борбе против конвенционалног уметничког изражавања. У фокусу су савремене музичке форме које су делимично базиране на класичном џез корпусу, али дубоко задиру у авангардне воде, доносећи интересантан свет импровизације и надахнућа, а затим и истраживачки дух уметника.

Шесто издање Јаззирé фестивала организује Удружење Етнофест, у сарадњи са Позориштем Деже Костолањи, а уз подршку Града Суботице и Фондације Бетлен Габор из Будимпеште.

Улазнице коштају 200 динара.

Фестивалска Фб страна је www.facebook.com/Jazzirefestival, а програм се налази и у Календару портала за културу југоисточне Европе СЕЕцулт.орг

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP LAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>