Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić direktorici Doma zdravlja uručio ključeve novog sanitetskog vozila

18.09.2023.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić danas je, na prostoru ispred ambulante „Prozivka“ u Pazinskoj ulici, uručio ključeve novog sanitetskog vozila direktorici Doma Zdravlja Subotica Tatjani Popović. Gradonačelnik Bakić je u tom povodu, izjavio da su u gradskom proračunu za 2023. godinu opredijeljena sredstva za nabavu ovoga vozila namijenjenog za Službu žurne medicinske pomoći u iznosu od 6.341.550 dinara, kao i za nabavu aparata za mehaničku tlaku grudnog koša u vrijednosti od 1.908.000 dinara.|

15987_1.jpg

„Novo sanitetsko vozilo opremljeno je najmodernijim dvodijelnim nosilom, najsuvremenijom kardiološkom stolicom i ugrađenim dovodom za kisik koji se može koristiti za novi respirator koji je Dom zdravlja dobio od Pokrajinske vlade. Aparat za mehaničku tlaku grudnog koša je oprema koju Dom zdravlja do sada nije posjedovao i iznimno je važan za rad ove ustanove“, istaknuo je gradonačelnik Bakić.

On je kazao kako subotička lokalna samouprava nabavom ovog aparata za reanimaciju pacijenata na terenu nastoji promaknuti zdravstvenu zaštitu u ovom gradu i rad Službe žurne medicinske pomoći, te se nada da će u potpunosti služiti svrsi za koju je kupljen i da vjeruje kako će spasiti mnogo života građana Subotice.

15987_2.jpg

„U proračunu Grada Subotice za 2023. godinu za zdravstvenu zaštitu opredijeljeno je 34,9 milijuna dinara, tako da ćemo imati još prostora do kraja ove godine pomoći Domu zdravlja Subotica i svim službama u ovoj ustanovi“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Tatjana Popović je izrazila zahvalnost subotičkoj lokalnoj samoupravi, gradonačelniku Stevanu Bakiću i svima koji su pridonijeli da subotički Dom zdravlja bude bogatiji za jedno suvremeno i vrhunski opremljeno sanitetsko vozilo, i aparat za mehaničku tlaku grudnog koša.

„Ovaj aparat za reanimaciju, odnosno tlaku grudnog koša kako bi se pacijenti oživjeli na terenu i tako sigurno prenijeli do subotičke Opće bolnice, do sada nismo imali i već je spasao mnogo života tijekom prethodna dva-tri mjeseca, koliko ga koristimo“, rekla je direktorica Doma zdravlja.

15987_3.jpg

Upitana što je Domu zdravlja još neophodno od opreme, ona je kazala da je ustanovi na čijem je čelu uvijek potrebno sanitetsko vozilo i sva oprema koja ide uz ta vozila.

„Dom zdravlja trenutačno raspolaže sa 14 sanitetskih vozila, od kojih su četiri-pet nešto novija. Nastojat ćemo to obnoviti i vjerujem da će nam u tome pomoći Grad Subotica i gradonačelnik Bakić, kao i Pokrajinsko tajništvo za zdravstvo koje je uvijek uz nas. Zahvaljujući potpori gradonačelnika Bakića, ove godine smo i od Ministarstva zdravlja dobili na uporabu jedno gotovo novo sanitetsko vozilo, tako da smo presretni, jer smo ove godine bogatiji za praktički dva nova sanitetska vozila“, istaknula je Tatjana Popović.

15987_4.jpg 

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP LAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови

InformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице

Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>