Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić: Lokalna samouprava skrbi i o najmlađim Subotičanima

21.09.2023.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i tehnički direktor Predškolske ustanove „Naša radost“, Veljko Vojnić, obišli su danas prošireni dio objekta „Šumica jasle“. Gradonačelnik Bakić tom je prilikom izjavio kako proširenje ovog objekta obuhvaća ukupnu površinu od oko 120 četvornih metara namijenjenih smještaju šezdesetak mališana jasličke dobi od jedne do tri godine i da je iz proračuna Grada Subotice i AP Vojvodine za proširenje kapaciteta objekta „Šumica jasle“ i poboljšanje njegove energetske učinkovitosti namijenjeno ukupno 15 milijuna dinara.|

15989_1.jpg 

„Sredstvima proračuna Grada Subotice u visini od devet milijuna dinara izvršeno je unutarnje uređenje i opremanje proširenog dijela objekta, dok je sredstvima Pokrajinske vlade, konkretno Pokrajinskog tajništva za energetiku, građevinarstvo i promet, u iznosu od šest milijuna dinara, povećana energetska učinkovitost objekta uređenjem pročelja i kompletnom zamjenom stolarije“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Uz riječi zahvale Pokrajinskoj vladi i resornom pokrajinskom tajništvu na izdvojenim sredstvima, rekao je da je proširenje objekta „Šumica jasle“ još jedna potvrda o tome koliko subotička lokalna samouprave skrbi i o najmlađim Subotičanima.

15989_2.jpg

„U gradskom proračunu za 2023. godinu za funkcioniranje Predškolske ustanove ’Naša radost’  planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 1.016.461.000 dinara. U predstojećem razdoblju očekujte još dobrih vijesti vezanih za ovu ustanovu. Kada završimo jednu obvezu koja je trenutačno u tijeku, a odnosi se na prodaju određene imovine grada, izvjesno je da ćemo jedan dio tih sredstva uložiti u zdravstvo, a drugi, znatno veći dio u Predškolsku ustanovu ’Naša radost’ kako bismo okončali sve ono što smo naslijedili, odnosno što sam naslijedio, a odnosi se i na ono što je započeto, i na ono što nedostaje. Ovo su pobjede naše lokalne samouprave i daj Bože da bude što više ovakvih stvari u razvoju našeg grada“, poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Veljko Vojnić rekao je da je ovo veliki dan za PU „Naša radost“ s obzirom na to da se, kako je rekao, proširuje smještajni kapacitet koji ovoj ustanovi uvelike nedostaju.

„Poznato je da jedan broj djece ne možemo primiti temeljem natječaja i upisa u našu ustanovu, jer smo ograničeni s prostorom. Ovaj objekt, u kojem se trenutačno nalazimo, prije izvršene prenamjene koristili su zaposleni za svoje urede i ja  zahvaljujem i lokalnoj samoupravi, na čelu sa gradonačelnikom Bakićem, i Pokrajinskoj vladi, odnosno Pokrajinskom tajništvu za promet, građevinarstvo i energetiku koji su nam osigurali sredstva kako bi ovaj prostor mogli adaptirati na odgovarajući način i sukladno europskim i domaćim standardima. Od sutra ćemo primiti naše mališane, njih 60 najmlađeg uzrasta“, rekao je Vojnić.

15989_3.jpg  

Dodao je da će PU „Naša radost“ nastaviti graditi i proširivati objekte.

„Pripremamo dokumentaciju za izgradnju sasvim novog objekta na Paliću, pripremamo se nadograditi objekte ’Sanda Marjanović’ i ’Mandarina’, a adaptirat ćemo i Dom zdravlja u Tavankutu kako bi tamo mogli tamo otvoriti dodatne odjele. Također, radit ćemo objekt u Đurđinu namijenjen smještaju djece te naše mjesne zajednice“, naveo je Veljko Vojnić.

15989_4.jpg 

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP LAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови

InformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице

Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>