Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić nazočio svečanom prijemu brucoša na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija

22.09.2023.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić nazočio je danas svečanom prijemu studenata prve godine Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici, upriličenom u amfiteatru ove visokoškolske ustanove. Gradonačelnik Bakić tim je povodom naglasio da Grad Subotica veliku pozornost poklanja mladima, osobito u zadnje tri godine od kada je on na čelu ovoga grada, i da je u svom radu akcenat stavio na četiri područja: sport, kulturu, obrazovanje i socijalnu zaštitu.|

15991_1.jpg

„Vi, mladi, ste naše bogatstvo. Uzalud mi planiramo, gradimo i radimo rekonstrukcije objekata i ustanova, ako nemamo ljudi, osobito obrazovanih mladih kadrova koji će time upravljati. Da je naš grad predan strpljivom investiranju u mlade i njihovom znanju potvrđuje i pedagoško i znanstveno-istraživačko djelovanje Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici, jer upravo mlad i školovan kadar predstavlja okosnicu razvoja svakog naprednog društva. Ova visokoškolska ustanova, svojom otvorenošću i spremnošću na suradnju istodobno daje pun doprinos kako afirmaciji svoga rada, tako afirmaciji naše sredine“, istakao je Bakić.

Zaključujući kako je za brucoše ovo iznimno važan dan, jer je početak jedne nove etape u njihovom životu, rekao je kako drži da su oni svojevoljno odabrali ovaj fakultet, kako se nada da će im se ostvariti želje i očekivanja i da vjeruje da će, nakon okončanja svog fakultetskog obrazovanja, preuzeti odgovornost na mnogim funkcijama i dati veliki prinos i razvitku ovoga grada, i države Srbije.

15991_2.jpg

„Od kuće se nosi temelj – odgoj, i to je prvi uvjet da budete dobri ljudi, a obrazovanje na koje vas usmjeravaju profesori je nadogradnja onoga što ste donijeli od kuće. Završena škola ili fakultet jedan su od uvjeta koje treba ispuniti prilikom natječaja za zauzimanje određenih pozicija, ali upamtite – uvjet svih uvjeta jeste da budete dobri ljudi. Sve ono što ne želite da vam u životu netko uradi, nemojte ni vi uraditi nekom drugom. Životne pogreške tako ćete svesti na minimum. I neka rezultati vašega rada govore o vama. Imajte i samopouzdanje, ali uz to samopouzdanje morate imati i znanje. Znanje je nešto što vam u životu nitko nikada ne može oduzeti. Kada trebam opisati nečiji promašaj u poslu ili neispunjenje zadatka, uvijek kažem: ogromno samopouzdanje spojeno s ogromnim neznanjem je – put u provaliju. Dakle, ogromno samopouzdanje mora pratiti i ogromno znanje“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Dodao je da je i njegov, i cilj svih onih koji skrbe o mladima i studentima, da ih upoznaju s pravim životnim vrijednostima kako bi to razumjeli i shvatili, tim prije što, kako je rekao, živimo u vreme moderne tehnologije.

„Imam određeno mišljenje prema mnogim tehnologijama i tu bi trebali imati mjeru, što je korisno na tim mrežama, a šta nije korisno. Naši stari kažu da se račun u restoranu plaća kada iz njega izlazite, a ne kada ulazite. Sad je vrijeme da se opredijelite i odaberete pravi put i razumijete što su prave vrijednosti. Još bi nešto trebal upamtiti, a to je da nikada ne istrčavate, jer ste, poznato je, gospodar neizgovorene, a rob izgovorene riječi. I da odluke morate donositi u pravom trenutku, jer koliko god da je vaša odluka ispravna ako nije pravi trenutak, ona će doživjeti fijasko. Na kraju bih upravi Visoke tehničke škole strukovnih studija, svim profesorima, suradnicima, asistentima, izvannastavnom osoblju i vama, studentima, poželio puno sreće i uspjeha u predstojećoj akademskoj godini“, zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

15991_3.jpg

Prisutnima na svečanosti obratili su se i brucošima poželjeli dobrodošlicu i uspjeh na studiju i direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija prof. dr. Igor Firstner, pomoćnik direktora za odnose sa javnošću i studentima prof. dr. Zlatko Čović, koordinator za međunarodnu suradnju prof. dr. Livia Sedmina i predstavnici Studentskog parlamenta.

Svečanost je počela himnom „Bože pravde“ i studentskom himnom „Gaudemus igitur“ koje je izvela naša renomirana pjevačica Bojana Stamenov. Nakon što je 64. generacija studenata Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici položila zakletvu na srpskom i mađarskom jeziku, Bojana Stamenov otpjevala je i pjesmu „We Are the champions“ od grupe „Queen“.

15991_4.jpg

Na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Subotici bilo je 236 slobodnih mjesta na osnovnim i master strukovnom studiju. Nakon prva dva natječaja upisano je oko 200 studenata, a u ovoj visokoškolskoj ustanovi vjeruju da će se nakon raspisivanja trećeg natječajnog roka povećati broj studenata na master studiju. Nastava na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija počinje u ponedjeljak, 2. listopada 2023. godine, u 8,00 sati.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP LAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови

InformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице

Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>