Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

U Subotici održani „Dani Srpske u Srbiji“

23.09.2023.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sa suradnicima sastao se večeras u svom kabinetu u Gradskoj kući, s izaslanstvom Republike Srpske koje su činili generalni tajnik Akademije znanosti i umjetnosti Republike Srpske (ANURS) Drago Branković, akademik Novo Pržulj, dopisni član ANURS-a Zoran Govedar i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović. Sastanak je upriličen uoči realizacije dva programa organizirana u Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava“ i Velikoj vijećnici Gradske kuće, u okviru jedanaeste manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“,  koju je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji ove godine priredilo u jedanaest gradova i općina u Srbiji.|

15992_1.jpg 

Gradonačelnik Bakić  tim je povodom, izjavio da je iznimna čast i za Grad Suboticu, i za njega osobno što je Subotica među 11 gradova i općina diljem naše Srbije u kojima se organizira manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“.

15992_4.jpg

„Grad Subotica ima iznimnu suradnju s Republikom Srpskom i njezinim institucijama u svim područjima društvenog života. Kao gradonačelnik Subotice imao sam ogromnu pomoć i potporu šefa Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađena Cicovića. Puno smo uradili na jačanju suradnje lokalne samouprave Grada Subotice i Republike Srpske, podižući je iz godine u godinu na sve višu razinu. I večeras sam imao čast u svom kabinetu primiti izaslanstvo iz Republike Srpske koje su činili akademici i gospodin Cicović. Imali smo jedan konstruktivan razgovor o unaprjeđenju suradnje između našega grada i Republike Srpske, a uručen mi je i komplet knjiga Akademije znanosti i umjetnosti Republike Srpske, što mi je iznimno drago“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Mlađen Cicović rekao je kao manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“ nije prvi put u Subotici, da je ona ovdje uvijek dobro došla i da je Subotica grad s kojim Republika Srpska, odnosno Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, kao netko zadužen za poticanje i jačanje suradnje gradova i općina Republike Srbije i gradova i općina Republike Srpske, ima iznimno dobru suradnju.

15992_3.jpg

„S Gradom Suboticom organizirali smo dosta manifestacija koje su bile u funkciji promidžbe gospodarstva, kulture, znanosti, umjetnosti i svega onoga što je Republika Srpska željela predstaviti u ovome gradu, a od 2015. smo svake godine u Subotici prisutni s manifestacijom 'Dani Srpske u Srbiji'. Ove godine imamo dva programa, a uoči tih programa u Gradskoj kući imali smo odličan sastanak s gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem i njegovim suradnicima, gdje smo razgovarali o svemu onome što smo do sada uradili i što nam predstoji u razdoblju koje slijedi kako bismo skupa dali još snažniji prinos suradnji Republike Srpske i Srbije. Mi smo prezadovoljni tim razgovorom, tim prije što su u njemu sudjelovali i  akademici iz Republike Srpske koji su prenijeli  sve ono što Republika Srpska radi i planira raditi kada je riječ o znanosti i znanstvenoj suradnja Republike Srpske i Srbije“, naglasio je Mlađen Cicović.

15992_7.jpg

U Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava“, u 18,00 sati Akademija znanosti i umjetnosti Republike Srpske predstavila je ediciju „Održivi razvoj i upravljanje prirodnim resursima Republike Srpske“. Prisutnima u SKC „Sveti Sava“ obratili su se Mlađen Cicović i gradonačelnik Stevan Bakić, a o ediciji su govorili Drago Branković, urednik edicije Novo Pržulj i prof. dr. Zoran Govedar.

15992_6.jpg

Program u Subotici u okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ nastavljen je u 20,00 sati u Velikoj vijećnici Gradske kuće, gdje je održan koncert etno-grupe „Trag“ iz Banja Luke.

15992_8.jpg

Pored Subotice, manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“, koja se održava od 20. do 26. rujna 2023. godine, organizira se u još deset gradova i općina, a to su: Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Kraljevo, Zrenjanin, Kruševac, Sombor, Čačak, Bajina Bašta i Niš.

Sastanku u kabinetu gradonačelnika Stevana Bakića nazočili su i gradska menadžerica Zagorka Panić, član Gradskog vijeća Srđan Samardžić i direktor Turističke zajednice Subotice Aleksandar Medaković.

European City of Sport

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih savjeta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP LAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024
Lokalni pučki pravobranitelj
FONDACIJA ZA POMOĆ PRI LIJEČENJU TEŠKO OBOLJELE DJECE I MLADEŽI
Servisne informacije
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove

Mjesne zajednice

Спортски клубови

InformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице

Subvencioniranje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Strategija razvoja

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>