Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Спорт и омладина -> Вести - омладина

Најављен фестивал Омладина

25.05.2016.

Од 22 пристигле пријаве, селектори фестивала Омладина одабрали су осам бендова који ће се ове године такмичити на Фестивалу који ће се у суботу 28. маја 2016. године одржати на Стадиону малих спортова у Суботици. Након њихових наступа следе бендови Цонсецратион и Лет 3.

10163_1.jpg

– Критеријуми  за одабир овогодишњих такмичарских бендова су исти као и прошле године: гледали смо и слушали аутентичност и оргиналност бенда као и утисак који песме остављају. Један од критеријума је био и да се пријављују бендови од 18 до 30 година. Суштина фестивала Омладина јесте представљање неафирмисаних бендова и Фестивал је и направљен због њих – каже Арманд Месарош, члан организационог тима фестивала Омладина у којем су и Дејана Балтес, координаторка Канцеларије за младе  (КЗМ), и Дарио Костић, Студио 11.

Бендови који ће наступити у такмичарском делу фестивала су:

1. Фатам – Суботица
2. The Bronsons- Бајмок/Суботица
3. Southern Concrete Sludge – Сомбор
4. Ким Тамара – Шид
5. Латес – Београд
6. Рандом – Београд
7. From Another Mother – Загреб, Хрватска
8. Антидепресив - Кикинда

Програм фестивала Омладина почиње у 20 часова са такмичарским делом који ће трајати до 22 часа, након чега ће наступити бендови Цонсецратион и Лет 3.

– И ове године Канцеларија за младе преузела је одговорност за целокупну организацију Фестивала. Укључили смо пуно младих волонтера, организовали обуке за њих како би што активније учествовали на овој манифестацији. Фестивал је намењем младима и мислим да они то и осете, да је за њих креиран – казала је Дејана Балтес.

Победнички бенд фестивала добиће за награду снимање албума у Студију 11 (Суботица), наступ на Тргу слободе за Дан града у Суботици, те наступе на два регионална фестивалa: Селфест у Селенчи (Србија) и Бедем у Никшићу (Црна Гора). Победнички бенд добиће и скулптуру чији је аутор слободни уметник Арпад Сланчик (Сланцик Сцулптуре).

Победнике фестивала Омладина одабраће жири у саставу: Данило Никодиновски (Цонсецратион), Филип Будановић (Д Зоо), Михајло Стајић Стаја (реп уметник) Петар Митрић (Пионир 10).

До 21 час улаз је бесплатан, а од 21:00 часова цена карте је 300 динара.  


Матурантски плес на Тргу слободе

24.05.2016.

Канцеларија за младе града Суботице и ове године је организовала заједничку прославу матуре у Суботици, у сарадњи са свим средњим школама. Заједничка прослава матуре реализована је данас, на Тргу слободе, од 18 до 21 час.

10162_1.jpg

Око 200 матураната су, у центру града, извели матурантски плес, валцер Dmitri Shostakovich - Waltz No. 2 и један модеран плес, након чега је уследио матурантски музички догађај у којем су матуранти презентовали своје школе путем видео презентација, кратких филмова, плесне зумба тачке, хора, као и концерта три средњошколска бенда.

За крај прославе наступио је заједнички матурантски хор, који су самостално водили и организовали сами матуранти.

Овом манифестацијом обележава се крај средњошколског школовања на јединствен, свечан и достојанствен начин. Овом прославом Канцеларија за младе заједно са представницима средњих школа, жели да улепша један важан тренутак за матуранте, али и за заједницу.


European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP LAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>